Ana si Cornel este o companie romaneasca cu activitate in domeniul productiei, prepararii si conservarii carnii si a preparatelor din carne. Infiintata in anul 1994 cu capital privat propriu, compania ajunge in anul 2010 la un numar de peste 800 de salariati, la o cota de piata de 6% si la o cifra de afaceri de 50 milioane euro. Ana si Cornel este cea mai importanta societate a grupului de firme detinut de familia Paraschiv.
Din anul 2007 compania Ana si Cornel se situeaza constant in primele trei locuri in topul celor mai importante companii producatoare de mezeluri din Romania, avand o capacitate de productie de 20000 de tone si o productie efectiva anuala de aproximativ 18000 de tone de mezeluri. Unitatile de productie ale companiei respecta cele mai inalte standarde de calitate si management impuse de Uniunea Europeana.
Produsele companiei sunt comercializate sub brandul â??De la Ana si Cornel â?? mezeluri de familieâ? intr-o retea de peste 100 de magazine proprii si catre peste 5000 de clienti de distributie din Muntenia, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Banat.
Mezelurile de familie de Ana şi Cornel sunt: salamuri, carnati, specialitati, crud-uscate, semipreparate precum si carne proaspata de porc, vita, pasare, toate create si produse dupa retete traditionale si cu maxima atentie la sanatatea consumatorului.
Grupul de firme al familiei Paraschiv numără peste 2000 de angajaţi la jumătatea lui 2010 si deruleaza anual o cifra de afaceri mai mare de 150 milioane de euro in domeniul agro-zootehnic. Intre companiile membre ale grupului se numara si: Carmistin (import si comercializare de materii prime pentru industria carnii), Ladrisi Grup (abator de porcine, bovine si cabaline), Pajo Holding (cresterea animalelor si cultivarea cerealelor) şi Avicarvil (compania producatoare a brandului de carne de pui La Provincia).
Numar de angajati in 2010: 811
Cifra de afaceri in 2010: 50 milioane euro
Ca obiectiv principal, compania Ana si Cornel urmareste asigurarea calitatii si a pretului produselor prin inchiderea circuitului, plecand de la cultivarea solului, cresterea animalelor, abatorizarea, productia si in final comercializarea produselor catre consumator.